Drs. Jurjaan Snelleman

Dokter Jurjaan Snelleman is een van de meest innovatieve en deskundige KNO-artsen van Nederland op het gebied van de laryngologie, oftewel problemen met de stem en het strottenhoofd. Hij wordt vaak gevraagd voor second opinions door zangers met complexe  stemklachten die al bij andere KNO-artsen geweest zijn. Hij heeft veel ervaring opgedaan door bezoeken aan toonaangevende stemklinieken in Europa en de Verenigde Staten. Dokter Snelleman is ook gespecialiseerd in operaties aan de stembanden onder lokale verdoving. 
 
Dokter Snelleman volgde zijn studie geneeskunde in het AMC in Amsterdam. Vervolgens deed hij zijn opleiding tot KNO-arts in het UMC Utrecht. Hij verdiepte zich verder in de laryngologie in Utrecht en deed een fellowship op dit onderwerp in Groningen. Momenteel werkt hij in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en daarnaast in de Ruysdael Clinics.
 
Er zijn diverse publicaties in wetenschappelijke tijdschriften die op naam van dokter Snelleman staan of waaraan hij heeft meegeschreven. Hij geeft in binnenland en buitenland regelmatig cursussen en presentaties, ondermeer over Dans- en Muziekgeneeskunde. 
 
Dokter Snelleman is docent op de Hogeschool Utrecht op de opleiding Logopedie. Daarnaast is hij docent aan het Utrechts Conservatorium op de afdeling Zang.
 
De aandachtsgebieden van dokter Snelleman zijn:


Stel hier uw vraag
Maak een afspraak