Dr. Marcel Copper

Dokter Marcel Copper is een zeer ervaren en gerenommeerd KNO-arts en hoofd/hals-chirurg. Hij heeft zich afgelopen jaren verdiept in diverse operatieve ingrepen om slaapapneu te verhelpen.

Dokter Copper studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Zijn specialisatie tot KNO-arts volgde dokter Copper in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. In 1994 ontving hij voor zijn onderzoek naar de rol van genetische factoren in hoofdhalskanker de jaarprijs voor het beste onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Mondheelkunde en Kaakchirurgie.
Als KNO-arts werkte hij vervolgens enige jaren in het Academsich Medisch Centrum in Amsterdam.
In maart 1998 promoveerde dokter Copper aan het VU Medisch Centrum. Zijn proefschrift was getiteld: “Biomakers in chemoprevention of second primary tumours in head and neck cancer patients”. Ook voor zijn proefschrift ontving hij een prijs van de Nederlandse KNO Vereniging.
Na zijn vervolgopleiding tot hoofd/hals-chirug in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam werkte dokter Copper als hoofd/hals-chirurg in het VU Medisch Centrum en was ook verbonden aan het Emma kinderziekenhuis en het AvL.
Sinds 2002 is dokter Copper werkzaam in het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hij houdt zich bezig met hoofd/hals-chirurgie en de chirurgische behandeling van slaapapneu.

Dokter Copper heeft tientallen wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en houdt zeer regelmatig voordrachten op nationale en internationale KNO congressen.

In 2018 heeft dokter Copper het somnologie examen van de European Sleep Research Society, de Europese vereniging voor slaapstoornissen, gehaald. Hij is nu een gecertificeerd slaap expert.

In 2016 was dokter Copper een van de oprichters van de Ruysdael Clinics.

Dokter Copper werkt zowel in de vestiging in Amsterdam als in de vestiging in Den Haag.

De aandachtsgebieden van dokter Copper zijn:
Snurken en slaapapneu
Stem en stembanden
Slikken en slokdarm


Stel hier uw vraag
Maak een afspraak