Dr. Martijn Kos

Dokter Martijn Kos is een ervaren KNO-arts met specialisatie op het gebied van slikken, klachten van de stembanden en slaapapneu. De afgelopen jaren heeft hij ook veel ervaring opgedaan met de nieuwste techniek voor een scopie van de slokdarm via de neus.

Dokter Kos studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialisatie tot KNO-arts deed hij vervolgens in het VU Medisch Centrum in Amsterdam.
Begin 2011 promoveerde dokter Kos aan het VU Medisch Centrum onder leiding van prof. dr. Mahieu. Zijn proefschrift “Surgery for dysphagia and aspiration” ging over operatieve oplossingen bij slikstoornissen. Hij is de enige KNO arts in Europa die gepromoveerd is op dit onderwerp. Hij heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en hij heeft meegeschreven aan een aantal wereldwijd gebruikte studieboeken over slikstoornissen.
In 2018 is dokter Kos geslaagd voor het somnologie examen van de European Sleep Research Society, de Europese vereniging voor slaapstoornissen. Daarmee is hij nu een gecertificeerd slaap-expert.

Sinds 10 jaar is dokter Kos ook werkzaam als algemeen KNO-arts in het Waterland Ziekenhuis in Purmerend.

In 2016 nam hij samen met prof. Mahieu het initiatief tot oprichting van de Ruysdael Clinics, de eerste stem/slik focuskliniek in Nederland.
“Het belangrijkste voor mij is dat de Ruysdael Clinics niet alleen het meest innovatief is en de hoogste kwaliteit heeft, maar ook zeer klantvriendelijk is”.

Dokter Kos werkt zowel in onze vestiging in Amsterdam als in onze in vestiging in Den Haag.

De aandachtsgebieden van dokter Kos zijn:
Slikken en slokdarm
Stem en stembanden
Snurken en slaapapneu


Stel hier uw vraag
Maak een afspraak