Logopedist

Hanneke Bax

100% vergoeding na verwijzijng
Korte wachttijden
Kleinschalige kliniek
Geavanceerde apparatuur

Hanneke Bax is een stemgespecialiseerde logopedist en stemtrainer. Bij de Ruysdael Clinics houdt ze samen met de KNO-arts een stemspreekuur, waarbij in één consult zowel het medisch- als logopedisch onderzoek gedaan wordt om zo gezamenlijk tot de beste aanpak te komen.

Hanneke studeerde logopedie in Eindhoven. Al tijdens haar opleiding deed ze ervaring op met het geven van stem- en presentatietraining. Na haar opleiding heeft ze een aantal jaar in verschillende logopediepraktijken en in het onderwijs gewerkt. In 2012 startte ze haar eigen logopediepraktijk gericht op zangers en sprekers: Bestemming Bereikt Trainingen & Logopedie.

Hanneke is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ze volgt regelmatig bijscholingscursussen en geeft ook zelf bijscholingscursussen aan collega’s.

“We spreken de hele dag, maar staan pas stil bij het belang van de stem als we hem kwijt zijn of als de stem niet meer doet wat je zou willen. In de praktijk zie ik mensen bij wie communiceren niet meer altijd vanzelfsprekend is. Spreken kost moeite, doet pijn, klinkt anders. Sommige mensen laten hierdoor een deel van hun sociale leven varen. De stem is de spiegel van de ziel. Daarnaast is stem een belangrijk deel van een imago. Ik vind het bijzonder om mensen te mogen begeleiden om (letterlijk en figuurlijk) hun stem weer te laten horen!”