Consult en onderzoek

Bij neurochirurg Willem Selen in de Ruysdael Clinics kunt u terecht voor een consult bij pijnklachten van de wervelkolom (rug en nek).

Door middel van specifieke vragen, een neurologisch onderzoek door de neurochirurg en aanvullend radiologisch onderzoek krijgt u snel duidelijkheid wat de mogelijke oorzaak is voor uw klachten en of er mogelijkheden voor behandeling zijn.

Bij het neurologisch onderzoek wordt met name gelet op kracht, gevoel, reflexen en specifieke testen voor zenuwwortelprikkeling. Is er sprake van neurologische uitval ten gevolge van een zenuw- of ruggenmergsbeschadiging?

Het aanvullend onderzoek is bij voorkeur een MRI scan, die door een gespecialiseerd radiologisch centrum dat samenwerkt met de Ruysdael Clinics gemaakt wordt. Als een MRI voor u niet mogelijk is, dan zal de neurochirurg een alternatief voorstellen.

Van belang is dat u bij aanhoudende klachten of neurologische uitval een snelle afspraak krijgt bij de neurochirurg, meteen gevolgd door een radiologisch onderzoek. Op deze manier is snel duidelijkheid over de oorzaak van de klachten. Het accent ligt dus op: “snelle afspraak – snel aanvullend onderzoek – snel duidelijkheid”.


Stel hier uw vraag
Maak een afspraak