Stemklachten

Heeft u last van uw stem?

De stem is een van de belangrijkste instrumenten van het menselijk lichaam. Veel mensen gebruiken hun stem dan ook vaak en veel. En soms verkeerd. Bij verkeerd gebruik van de stem kunnen er op termijn stemproblemen ontstaan, zoals langdurige heesheid. Ook kan heesheid het gevolg zijn van een afwijking van de stemband. Deze en andere stemklachten, worden bij de Ruysdael Clinics met de modernste technieken op medisch en logopedisch gebied adequaat aangepakt. Ook begeleiden wij professionele zangers en sprekers bij (het voorkomen van) stemproblemen.

Meer informatie over verschillende stemproblemen en hoe wij deze kunnen behandelen hebben we voor uw beschreven.

Behandeling van stemproblemen bij de Ruysdael Clinics

Onze aanpak betekent voor u als patiënt dat doorgaans één consult voldoende is om te bepalen wat de oorzaak van uw klacht is. Aansluitend wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan bestaat bijvoorbeeld uit medicatie, logopedie, een operatie of een combinatie hiervan. Indien een operatie noodzakelijk is bent u ervan verzekerd dat wij de modernste technieken hebben om uw aandoening te behandelen. Wij beschikken namelijk over zeer geavanceerde apparatuur om tot de juiste diagnose te komen en deze vervolgens te behandelen.

Logopedie

Logopedie is een belangrijk onderdeel van het analyseren, behandelen en herstellen van stemproblemen. Daarom zit in het behandelteam voor stemproblemen ook een logopedist. Indien nodig krijgt u bij de Ruysdael Clinics een consult waarbij zowel de KNO-arts als de logopedist aanwezig is. Daarnaast houden onze logopedisten een eigen stemspreekuur.

Geavanceerde apparatuur, uniek in Nederland

Bij de Ruysdael Clinics wordt voor het onderzoeken van stemproblemen gebruik gemaakt van zeer geavanceerde apparatuur van Olympus. Omdat wij een van de weinigen zijn die deze apparatuur gebruiken, zijn onze onderzoeksmogelijkheden van uw stemproblemen uniek in Nederland. We onderzoeken en behandelen uw klachten met videostroboscopie, flexibele endoscopie en de Blu laser. U kunt hier meer lezen over deze apparatuur.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken bij een van onze stemartsen? Dat kan. U heeft dan een verwijsbrief nodig van uw huisarts of behandelend arts. Met een verwijsbrief is onze zorg verzekerd. U betaalt alleen uw eigen risico.